cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

marți, 10 februarie 2015

Activități de familie, la sfârșit de iarnă

E jumătatea lunii februarie, au apărut deja în intersecții copii cu coșuri de ghiocei. Dar temperatura de afară se încăpățânează să urce mai mult de  - 2°.
Petrecem deci încă o după-amiază în casă. Eu și fiica mea. Tatăl este sacrificat și trimis zilnic la birou, pentru a compensa indemnizația infirmă de la stat, în schimbul luxului de a fi alături de micuță cei mai importanți doi ani de zile din viață.
Cum vârsta ii permite să înțeleagă pe fiecare zi tot mai mult, mă gândesc ca această după-amiază să o dedicam unei activități creative. Pentru că se apropie (cel puțin în calendar) primăvara, cel mai potrivit lucru ar fi să încercăm să confecționăm primele noastre mărțișoare, pe care să le fotografiem și să le adăugăm albumului cu amintiri pentru viitor. L-am primit când eram încă însărcinată și l-am îmbogățit deja cu primele poze de familie, primele ecografii, amintiri de la aniversare, gânduri ale celor dragi cu ocazia creștinării micuței.

În preajma sărbătorilor de iarnă am găsit din întâmplare acest magazin de mărgele și accesorii, de unde am achiziționat mai multe accesorii pentru felicitări și cadouri (brățara aceasta a fost foarte apreciată de rude). M-am bucurat să descopăr aici accesorii drăguțe de lemn, safe pentru copii, colorate cu vopsea fără plumb, pe care le-am comandat pentru activități de îndemânare și creativitate, alături de fiica mea, în zilele friguroase de iarnă. Le găsiți pe site, la categoria de accesorii mărțișoare.
Deși au dimensiuni mici ( lucru care nu permite nesupravegherea copilului ! ) sunt foarte bine realizate, fiind ideale și pentru deprinderea și exersarea culorilor. Eu am indemnat-o pe micuță să le sorteze în pahare din plastic, după ce criteriu vrea ea. Deocamdată, singurul criteriu valabil este amuzamentul :), dar peste câteva luni va înțelege cu siguranță intenția mea. Iată câteva imagini, ca să vă faceți o idee:





Pentru că se apropie vesela lună a mărțișoarelor și pentru că am prins dexteritate în confecționarea unor mici cadouri pentru cei apropiați, m-am gândit să plasez rapid încă o comandă pe site, pentru a-mi reîntregi stocurile.


Cum toată lumea e plictisită de mărțișoarele vechi, cu coșari, frunze de trifoi și ghiocei, m-am gândit că, mult mai util ar fi, să pregătesc niște bijuterii pentru doamnele și domnișoarele din familie, personalizate și atent supravegheate de gărgărița mică.

Am găsit câteva accesorii de bijuterii drăguțe, astfel că planul meu e să realizez niște pandantive cochete pentru verișoare și prietene, iar pentru mătuși voi face câte o broșă.

Iată ce mi-am trecut pe lista de cumpărături:

- baze pandantiv;
- baze broșe cu sisteme de închidere;
- agățători pentru pandantiv;
- lănțișor metalic;
- săculeți organza.

 






              

 

                         


La acestea, voi adăuga florile din fetru realizate de mine (dacă voi reuși să le recuperez din sertarul de jucării al gărgăriței). Inițial le confecționasem pentru a le așeza în ghirlande, dar văzând-o pe fiica mea atât de pasionată și impresionată de ele, am hotărât să i le las în custodie :)

Așa arată florile din fetru:



Dacă vreți să vă surprindeți persoanele dragi cu altceva decât cu mărțișoarele clasice, pe care, sincer, nu știu cine le mai apreciază, încercați să confecționați voi ceva personalizat, la care să atașați șnurul alb-roșu.
Dacă totuși nu sunteți îndemânatic, aruncați o privire aici și alegeți "un altfel de simbol al primăverii".






Update: 81 pts (BlogAwards.ro)

3 comentarii:

  1. Tare interesanta ideea cu martisoarele personalizate, cred ca mai ales cei din familie s-ar bucura mult de asa ceva. Multumesc pentru inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu îți mulțumesc pentru lectură!
    Am observat, de ceva vreme, tendința celor apropiați de a fi impresionați mai de grabă de lucruri personalizate, făcute manual de cel care le dăruiește, decât de cadouri, mai mult sau mai puțin scumpe, care sunt aruncate într-un sertar, în așteptarea unei ocazii bune de folosire.
    Iar dacă, în cazul nostru, le precizez că a contribuit și gândăcelul meu cu o fundă, fie ea și strâmbă, entuziasmul destinatarului e și mai mare.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere