cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

miercuri, 4 martie 2015

Căsuța bunicilor

Despre căsuța mea de la țară nu vorbesc prea des. E căsuța bunicilor, cea în care mi-am trăit copilăria, din scutece până la școală. E locul unde am învățat să merg, să cânt sau să mă cațăr în pomi, e acoperișul sub care am așteptat-o de atâtea ori pe Zâna Măseluță, locul unde am făcut bolile copilăriei, unde am îngrijit păpuși și am educat ursuleții și cățeluși cu cheie.
E acel loc de care depinzi în momentele de neputință și epuizare, spre care fugi ori de câte ori ai ocazia. Suvenir de weekend sau de vacanță.
Iar bucuria este înzecită când, în pragul casei, sunt veșnic bunicii. Bătrâni și cocoșați, dar cu un sac de povești și învățăminte.

De ceva vreme, am căzut însă pe gânduri. Aud neîncetat, în media, despre cazuri de bătrâni păcăliți sau jefuiți. Fie telefonic, prin celebra metodă a accidentului, fie prin prezentarea la ușă a unor indivizi, cu diferite scopuri comerciale, folosite ca paravan pentru furt din locuințe.
Stând de vorbă cu o cunoștință, mi-a fost sugerată ideea instalării unei camere video la exteriorul casei, pentru a putea preveni sau identifica orice acțiune cu scop ascuns a străinilor.
După câteva documentări pe internet și cerând păreri din partea celor care folosesc deja un astfel de sistem de monitorizare, am ajuns la o firmă din Craiova, care livrează și montează camere de supraveghere video. Ei au fost cei care mi-au recomandat cel mai potrivit produs, menționându-mi și de o reducere de până la 5%, pe care o practică în acest moment la astfel de produse, printr-un sistem de carduri de fidelitate.


În urma consilierii, mi-am dat însă seama că am nevoie și de un nou calculator, de la care să pot urmări și înregistra imaginile transmise de la căsuța bunicilor, cel vechi fiind rămas, din punct de vedere tehnic, în o mie nouă sute toamna. Reprezentantul lor mi-a oferit inițial varianta reparației celui vechi, deoarece au și astfel de servicii în portofoliu. Dar m-a încântat mai mult ideea unui produs refurbished (la care reducerile ajung până la 7% pe bază cardului de fidelitate).
Până să finalizez comanda către ei, am citit și despre concursul lor, organizat împreună cu BlogalInitiative Craiova, la care, printre alte premii, au pus la bătaie și aceste boxe.

Drept consecință, m-am trezit scriind articolul de față, pentru a vă anunța și pe voi despre concursul "Ai grijă ce IT i dorești!".
Sper că, odată cu instalarea camerelor de supraveghere la căsuța de la țară, să fiu mult mai liniștită în ceea ce ii privește pe bunici. Cel puțin, din punct de vedere al răufăcătorilor, căci din punct de vedere al bătrâneții și al problemelor pe care le aduce... e mult mai complicat și mai greu de gestionat.

2 comentarii:

  1. Draga de tine! Bunicii tăi trebuie să fie tare fericiți cu așa nepoată grijulie.Despre bunici aș scrie la infinit, numai că eu trebuie să scriu la timpul trecut. Succes deplin, Catinca! P.S.- să știi că nu am uitat de ce am promis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Casa bunicilor e totdeauna o gură de aer, într-o lume de haos și de viteză. Numai că bătrânețea este atât de grea, iar copiii și nepoții atât de departe.
      Acum, când observ relația buburuzei mici cu mama mea, înțeleg de ce și eu am ceva mult mai special cu bunicii, decât cu proprii părinți. Sunt altfel de legături și de iubiri, ce trec dincolo de timp.
      Așa că, scrie-le!
      Cu drag,
      toate cele bune!

      Ștergere