cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

vineri, 16 ianuarie 2015

Noutăți medicale "contraceptive"

Pentru că am mai discutat despre acest subiect într-un articol anterior  , contracepția fiind un subiect care ar trebui sa ne intereseze pe noi, ca familie (!), revin cu o informație din domeniul cercetării medicale (de peste mări și țări).


Cercetătorii din America au dezvoltat un dispozitiv medical, care  asigură contracepția pentru o perioada de circa 16 ani. Acest dispozitiv este,  de fapt, un cip electronic (2 cm X 1,5 cm) , care se poate monta sub pielea de la nivelul brațelor, feselor sau abdomenului și care eliberează o doza zilnică de levonorgestrel, hormon utilizat pe scara largă în contraceptivele existente.


În prezent există pe piața internațională dispozitive similare, dar care nu asigura decât 3-5 ani de efect contraceptiv.
Partea și mai interesantă este că acest dispozitiv, nou dezvoltat, poate fi oprit oricând, dacă femeia dorește să aducă pe lume un copil. Cipul vine la pachet cu o telecomandă :) pentru a permite oprirea și repornirea eliberării de hormon, lucru imposibil la vechile implanturi.
Pentru multe femei, luarea pilulei contraceptive reprezintă o grijă și un motiv de stres, prin respectarea administrării zilnice, la aceeași ora, asa ca un astfel de dispozitiv, care ajunge la dimensiunea unui timbru poștal, ar acoperi aproape jumătate din viața reproductiva.


Dispozitivul, care ar putea ajunge pe piață în 2018, a fost deja testat cu succes pentru alte afecțiuni, ca osteoporoza, care necesită eliberarea unei doze zilnice de medicament. Prețul la care va ajunge nu se cunoaște încă, dar, informativ, vă pot spune că dispozitivele existente depășesc 300 euro.




Foarte important!
Înainte de a lua o decizie în ceea ce privește metoda contraceptiva medicală (prezervativul nu intră în discuție), stați de vorbă cu medicul Dvs. ginecolog și întrebați-l despre toate dezavantajele metodei (pentru că avantajele sunt primele pe care le aflăm din recomandări sau de pe internet)
Pentru că vorbim despre implanturi contraceptive, trebuie sa va spun că multe paciente au raportat : dereglarea menstruației (sângerări abundente și neregulate în primele luni, spooting continuu în primul an sau chiar absența menstruației 1 - 2 ani), dureri de cap, anxietate și irascibilitate (cauzate chiar de neregularitatea menstruatiei), creștere ponderala, acnee.







Mai jos aveți link către filmulețul  de implantare a unui dispozitiv (cu eliberare pe durata a 3 ani), care a fost lansat pe piață acum 9 ani.

Video implant contraceptiv






Sursa:
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2892033/Skin-implant-replaces-Pill-New-chip-lasts-16-years-turned-remote-control-want-conceive.html
http://www.contraboli.ro/implant-contraceptiv-subdermic-cu-progesteron/
http://www.healthexpress.co.uk/alternatives-to-the-pill.html
https://publichealthwatch.wordpress.com/2014/07/09/could-contraceptive-microchips-revolutionize-birth-control/
http://www.fortunespharmacy.ie/professional-services/emergency-hormonal-contraception/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu