cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

vineri, 6 februarie 2015

Zâmbete

Sănătatea... ce prioritate are în viața noastră agitată și haotică?

Când eram în școală, părinții - sponsorii noștri neobositi - gestionau bugetul familiei astfel încât reușeau să ne programeze, din când în când, chiar și la un stomatolog sau la un kinetoterapeut (pentru aceia dintre noi, care eram posesori de scolioze)
În studenție, când am început să învățăm gestionarea banilor de acasă, care erau oricum insuficienți pentru tot ce ne-am fi dorit noi, sănătatea (sau, mai bine spus, prevenția) a trecut în plan secund. Doar eram tineri brazi!
Ca să ne rămână și de o fugă până la Sinaia, ne limitam de multe ori la câteva analize de sânge comune, pentru a bifa la dosarul medicului de familiei date generale despre starea noastră. Vizitele scurte la stomatolog, pentru periodicul detartraj, sau la gineco, pentru prescrierea ACO, erau singurele activități medicale în care investeam prețioșii bani de buzunar.

Schimbarea s-a produs de abia cu primul job și primii bani câștigați cu forțe proprii. Acela e momentul în care îți permiți să faci mai multe pentru sănătatea ta, îți faci analizele amânate, te interesezi de proceduri medicale noi de investigație, îți permiți vizite la nutriționiști, îndrăznești chiar și la o asigurare privată de sănătate să te abonezi. 
Într-o astfel de perioadă ("prosperă " să-i spunem) am acordat o mai mare atenție danturii, gândindu-mă chiar la posibilitatea unui implant dentar. Știam că e momentul oportun (până nu apar copiii și trec pe primul loc) să rezolv și acel gen de probleme de sănătate  "ne-urgente", dar necesare pentru calitatea vieții. 
Am descoperit, prin intermediul unor prieteni, un cabinet stomatologic chiar în cartierul meu, Cris - Smile. Așa am ajuns la dna doctor Cristina Munteanu, care a avut grijă să aducă la zi toate aspectele și problemele mele stomatologice. 

Așa cum fiecare dintre noi aparținem (prin consimțământ) unui medic de familie, în același mod ar trebui să ne înscriem și la un medic stomatolog, mai ales că în România, conform statisticilor, o persoană folosește puțin peste un tub de pastă de dinți pe an, iar o periuță ajunge să fie schimbată, în medie, la 1 an.

Partea deosebit de interesantă, când vine vorba de Cris Smile, pe lângă aparatura performantă și personalul alert și eficient, este posibilitatea de plată. Vorba unei reclame de la TV: rate fixe și avantajoase, cu dobândă zero. Este primul cabinet medical de care aud că are implementat un astfel de serviciu.
Așa intenționez să achit intervenția programată pentru sfârșitul acestei luni.


Acum, vă lansez vouă provocarea de a calcă în cabinetul din strada Malcoci, numărul 2, pentru o consultație de identificare a problemelor (pentru inceput), tratament adecvat și procedee de întreținere a sănătății dentare, precum și stabilirea unui plan cât mai potrivit de plată.



Update: 77 pts (BlogAwards.ro)

Sursă foto:
https://www.getlokal.ro/uploads/photo_gallery/75/16/36/800x0/cris_smile_2.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu