cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

marți, 17 februarie 2015

Hai să lansăm împreună lampioane!

Când?

  • Pe 18 februarie 2015, la orele 18.00

Cu ce motiv?

  • E iarăși petrecere de Anul Nou 

Vei râde probabil la citirea acestor rânduri și mă vei mustra că m-am pierdut în spațiu și timp. E drept că gerul de afară îmi amintește mai degrabă de noaptea de revelion, cu temperaturi mult negative, decât de mărțișorul care se apropie.

Dar dacă ai fi un cunoscător al culturii asiatice și al zodiacului chinezesc mai exact, ai ști că, la prima lună plină din Vărsător, se sărbătorește anul nou chinezesc. Anul acesta pică pe 18 februarie (ora e dată de diferența fusului orar).


Începe astfel anul Caprei de Lemn, care va dura până pe 7 februarie 2016, când va fi înlocuit de cel al Maimuței de Foc.
Încăpățânarea, impulsivitatea și imprevizibilitatea sunt caracteristici ale acestui semn zodiacal, tradiția chinezească traducând anul 2015 ca un an al schimbărilor majore.

Pentru cei care nu își ghidează viața și deciziile după semnele zodiacale, am o alt motiv de sărbătoare, pentru care merită să lanseze un lampion mâine seară. Dacă se vor poza cu lampionul și vor urca poza pe Facebook, folosind #AnulNouChinezescWuXing, vor putea câștiga unul dintre cele 20 de premii a câte 1000 lei în preparate Wu Xing. Mai multe detalii se găsesc aici.



De unde facem rost rapid de un lampion?

  • Ni-l fac cadou cei de la Wu Xing (primul restaurant chinezesc cu livrare din București), la orice comandă plasată până pe 18 februarie. 

De ce totuși lampioane de Anul Nou?

  • Deoarece în cultura chineză lampionul reprezintă simbolul norocului. 
Astfel că, oriunde te-ai afla, lansează unul și pune-ți o dorință!
Eu îmi voi aștepta soțul pentru a merge împreună în aer liber (atenție! aprinderea lampionului e muncă de echipă), pentru a ne rosti dorințele de sănătate și de pace pentru 2015 și pentru a întâmpina încă o dată bucuria unui nou început.





Surse :
http://www.agerpres.ro/social/2015/02/17/anul-nou-chinezesc-a-fost-sarbatorit-luni-seara-la-teatrul-excelsior-08-29-45
http://www.horoscopurania.ro/articole-astrologie/horoscop-2015-anul-caprei-de-lemn.html
http://www.b365.ro/horoscop-chinezesc-2015-horoscop-2015-anul-caprei-de-lemn-anul-chinezesc-2015-horoscop-zodii_218953.html
http://www.simonatache.ro/2015/02/16/pe-18-februarie-vine-iarasi-anul-nou-anul-nou-chinezesc/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu