cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

sâmbătă, 21 februarie 2015

Un blogger vrea sa ajute - merită să facem cunoscut acest lucru

Până la anunțarea campaniei Un blogger are nevoie de ajutor , nu știam aproape nimic despre Zolty. Cred că îi citisem doar vreo două postări, dar fără să conștientizez adevăratele lui problemele de sănătate.
În mare parte, timpul petrecut de mine pe internet, îl valorific citind pe și despre blogurile de parenting. Cred că din acest motiv nu m-am mai întors pe blogul lui Zolty în ultimele săptămâni. Noroc cu inițiativa celor de la Blogal Initiative, de a face cunoscută povestea lui tocmai prin mărinimia de care dă dovadă Zolty. Astfel am aflat că, deși suferă de distrofie musculară progresivă congenitală, lucru care în prezent îl imobilizeaza într-un scaun cu rotile, dorește să întindă o mână de ajutor unui alt suferind, oferindu-și vechiul scaun electric printr-un concurs organizat pe blogul lui.

De ce nu poate însă Zolty să ducă singur la bun sfârșit acest lucru? Deoarece scaunul donat, pentru a fi funcțional, are nevoie de acumulatori în valoare de 1500 lei (cât o escapadă la munte pentru mulți dintre noi). În plus, și costul transportului până la destinatar constituie o problemă. Așa s-a ajuns la ideea căutării unor sponsori care să încununeze efortul acestui om special, ce nu s-a pierdut în fața destinului nedrept.

În vreme ce eu mă bucur de ușurința cu care îmi țin laptopul în brațe, de libertatea de a tasta din orice poziție, de binecuvântarea de a fi sănătoasă alături de familia mea, acest blogger depune eforturi supraomenești pentru a tasta cu singurul deget pe care îl mai poate controla, deoarece boala a avansat într-atât încât nu se mai poate ajuta de brațe nici cât să mănânce singur.
Întreaga lui poveste o găsiți aici.


Iar la final, dacă îmi este permis acest lucru de către organizatorii campaniei, as îndrăzni să propun mobilizarea tuturor colegilor blogerri pentru acoperirea acestei sume plus cea necesară transportului, în situația în care sponsorii întârzie să apară.
Putem fii noi sponsori ai unui proiect cu o asemenea încărcătură emoțională, menținând bucuria unui om simplu, cu un minim de efort din partea noastră.






Sursă foto:
http://www.hear-the-world.com/en/help-us/how-you-can-help.html

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Sunteți un exemplu la care ar trebui sa se uite toți tinerii din ziua de azi, plictisiți de viață.
      Toate cele bune!

      Ștergere