cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

miercuri, 25 martie 2015

Când e momentul potrivit să treci blogul pe domeniu propriu?

Astăzi este la mare modă să ai blog. Fie că ești artist, divă, politician, sportiv sau persoană obișnuită (a se înțelege persoană care nu apare în tabloide sau la TV) gândurile, cugetările sau experiențele personale trebuie scrise, publicate și share-uite prietenilor.

Eu m-am apucat de blogging de dragul perioadei de maternitate și din plăcerea amintirilor scrise, iar cu această ocazie mi-am redescoperit abilități din adolescență, atunci când cochetam cu literatura și dramaturgia.
Cât va ține toată această pasiune pentru cuvinte prinse la fereastra timpului, nu știu. Dar, cu siguranță, acum gust din emoția începutului și tare îmi mai place.
În nici un an de zile, blogul personal mi-a adus satisfacții mai mari decât alte activități pe care le-am abordat de-a lungul timpului. Am descoperit sentimentul de mulțumire pe care îl ai când cititorii rezonează cu tine.
Viața personală mă inspiră, iar dragii mei cititori îmi mențin trează dorința de a transpune viața prin cuvinte bolduite.

Pentru că îmi doresc evoluție, ca în orice latură a vieții mele, m-am tot interesat în ultima perioadă despre posibilitatea și avantajele deținerii unui domeniu propriu. Ținând cont că, în mai puțin de o lună, voi aniversa un an de catincavlad.blogspot.ro, trecerea pe CatincaVlad.ro ar fi un cadou binemeritat.

Am observat că orice blogger care se respectă și care vrea să denote profesionalism și să aibă mai multă credibilitate, își ia un domeniu propriu. Până la urmă e o evoluție firească, dictată de Social Media.
Mulți bloggeri își fac ucenicia pe platformele gratuite Blogspot și WordPress, care oferă totul "de-a gata", însă în momentul în care simt nevoia unei amprente personale în ceea ce privește structura blogului, designul, funcționalitatea, decid firesc să treacă pe domeniul propriu.

În căutările mele pe net și printre cunoștințe, am reușit să găsesc cel mai mic preț pentru înregistrarea domeniilor la Webrahost, care este partener acreditat Romanian Top Level Dorin (RoTLD)

Astfel:
-  domeniile .RO  costă doar 25 € *, pe perioadă nedeterminată (conform regulilor stabilite de RoTLD),
-  domeniile .COM, pentru primul an, costă 7 € *,
-  domeniile .EU  costă 9 € *.
* Preț valabil pentru domenii comandate împreună cu un pachet de găzduire

În plus, Webrahost oferă și hosting, transfer de domenii și găzduire email, aspecte căutate de cei mai mulți bloggeri sau posesori de site-uri, care nu au cunoștințe de IT.
Găzduirea blogului (hostingul) pornește de la 2 €/lună și oferă:
- 1 GB spațiu HDD
- 40 GB trafic lunar
- 2 MySQL
- 2 conturi email
- panou de control ușor de utilizat
- statistici legate de trafic
- backup extern zilnic
Avantajele oferite cresc, în funcție de pachetul de găzduire.

Dacă ești hotărât că vrei să treci la next level în blogging, atunci îți poți face cont pe Webrahost, ca să răsfoiești ofertele lor și să te decizi asupra pachetul potrivit pretențiilor tale.








.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu